1.200-hestes Bugatti sætter ny rekord

Så er det slået fast: Bugatti Veyron Super Sport er med en topfart på 431,1 km/t verdens hurtigste gadebil!

Bugatti Veyron har tilbageerobret titlen som verdens hurtigste bil ved at nå en topfart på 431,1 km/t med den helt ny Super Sport-version.

Det var ellers amerikanske Shelby SuperCars, der nappede titlen fra Bugatti Veyron, da deres Ultimate Aero TT forrige år nåede en topfart på 411,8 km/t — og dermed var et mulehår hurtigere end den 1.001 hestekræfter stærke Bugatti Veyron. Men nu har Bugatti altså slået fast med syvtommersøm, at de med deres Veyron Super Sport har verdens suverænt hurtigste bil.

Rekordforsøget foregik på Volkswagens testbane i Ehra-Lessien, der har to 12 km lange langsider forbundet med sving i hver ende. Et rekordforsøg skal måles i begge retninger for at opveje for vindforhold og vejens hældning, og Bugatti Veyron Super Sport blev målt til 427,933 km/t den ene vej og 434,211 km/t den anden vej. Gennemsnitshastigheden er altså 431,072 km/t.

Veyron Super Sport har – ligesom en standard Veyron — en 16-cylindret motor med fire turboladere, men laderne er større, og effekten er øget fra 1.001 til 1.200 hestekræfter.

Udover den forøgede motoreffekt er Veyron i Super Sport-versionen gjort mere aerodynamisk hen over motorrummet, skørterne er ændret og bagtil er der en ny diffuser.

Bugatti Veyron Super Sport produceres i blot 35 eksemplarer, og de første fem skulle allerede være solgt.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Bugatti Type 57 vender tilbage!

Et amerikansk firma har nyfortolket Bugattis berømte Type 57 Coupe

Til Salg: Bugatti Veyron Sang Blanc

I England er en dyr og meget speciel Veyron-model er dukket op hos en brugtvognsforhandler...

VIDEO: Ny rekord i parkering…

Se den utrolige video med den nye Guinness-rekord i verdens tætteste parallel-parkering!