A1 med 506 heste!

Audi går til ekstremerne med ny super potent A1'er!

Har du en forkærlighed for tyske VW og Audi bør du besøge Wörthersee festivalen i Reifnitz, Østrig, for det er her de hardcore fans mødes hvert år og deler deres passion for VW Gruppen. Showet er så stort at VW og Audi ofte har lavet specielle prototyper kun til denne lejlighed, og i år er intet anderledes! Audi’s hovedattraktion bliver en helt speciel A1’er ved navn A1 Clubsport Quattro som skal fejre festivalens 30 års fødselsdag. Yep, du læste rigtigt, Audi’s berømte quattro-firhjulstræk kommer også til den mindste model – men det var vel også bare et spørgsmål om tid?

Ny bog for bilidioter af Christian Frost – SE DEN HER!

Læs mere + Video her

Under motorhjelmen ligger en kraftigt modificeret version af den fem-cylindrede 2.5-liters turbomotor, som du også finder i TT RS og RS3 Sportback. Ingeniørerne har dog pillet gevaldigt ved både turbo, intercooler og udstødning for ydelsen er hævet fra 340 heste og 450 Nm til hele 503 hypper og 660 Nm!

Effekten sendes ned i asfalten via en sekstrins manuel gearkasse og Audis permanente firhjulstræk. Med en vægt på kun 1.390 kg sprinter Clubsport fra 0-100 på sølle 3,7 sekunder, og 0-200 nås på kun 10,9 sek. Den lave vægt er opnået vha. udbredt brug af kulfiber som går igen i kabinen. Her er alt unødigt blevet taget ud, og på den bekostning måtte bagsæderne lade livet til fordel for en stor tværstiver, til gengæld er der så plads til to styrthjelme. Også forsæderne fra er skiftet ud, til fordel for to letvægts racersæder hentet fra R8 GT.

Selvom Audi ikke har planer om at sætte Clubsport quattro i produktion forventes det at visse stilelementer bæres over til en kommende S1 eller RS1 udgave.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Audi A1 kommer som cabriolet

Audi A1 Cabriolet får kaleche som en Fiat 500 og kommer i 2013

Så er der nyt fra Audi

På Shanghai Motor Show senere på måneden præsenterer Audi en Q3 — her er tegningerne...

Testkørsel: Audi A1 1,4 TFSI

Med 122 heste vokser A1, men det gør prisen også, så nap hellere den lille...