Afsløret: Lamborghini Urus

SUV koncept med 600 hk og klassens mest miljøvenlige

På rygtebørsen kunne vi tidligere på året fortælle om Lamborghini MLC SUV. Den har Lamborghini afsløret som Urus koncept. Den er på størrelse med en Porsche Cayenne, men Lamborghini fastslår, at med en højde på blot 1660 mm, bliver Urus den laveste bil i sin klasse. Endnu engang ligger en tyrerace navn til en Lamborghini model. Urus er navnet på en stor uddød okse, som anses for at være blandt de største kvægdyr.

Urus bygger på samme platform som Audi Q7, Porsche Cayenne, VW Touareg og den (formentligt) kommende Bentley-SUV. Lamborghini haft frie hænder til at ændre platformen, så det er muligt at sænke bilens vægt og hæve ydelsen. Konceptbilen bliver udstillet første gang til Beijing Motor show, der åbner dørene i dag.

De eneste specifikationer, der er oplyst er effekten, som ligger omkring 600 hk, og den vil have det mindste CO2 udslip for biler i sin klasse. Tidligere rygter fortæller om en V10 motor eller Audi’s nyudviklet V8 turbomotor, som er forbundet til en dobbeltkoblingsgearkasse, der overfører krafterne til alle fire hjul.

Den årlige produktion, forventes, at ligge på omkring 3000 eksemplarer om året. Vi følger op på nyheden!