BMW og Zagato chokerer med en ny roadster

Det har kun taget sølle 6 uger at skabe det nye koncept, der kaldes BMW Zagato roadster

Et samarbejde mellem tyske BMW og det anerkendte italienske designhus Zagato, har skabt endnu et fantastisk koncept. BMW Zagato roadster er en søsterbil til BMW Zagato Coupé, der blev afsløret for blot 3 måneder siden. Det har kun taget 6 uger at designe og bygge roadster udgaven, der ligesom coupéen forventes at blive bygget i begrænset antal. Afsløringen finder sted i 2012 udgaven af Pebble Beach Concours d’Elegance.

Spækket med lækre detaljer
Summen af detaljer giver helheden, hvilket er noget BMW og Zagato har fattet. Det er tydeligt at der er kræset for detaljerne. F.eks er Frontgrillen udført som små Z-bogstaver, hvilket er en detalje, som godt kan minde om AMGs patenterede diamantgrill, der blev introduceret sidste efterår til Frankfurt motorshow.

En anden bemærkelsesværdig detalje er dens anti roll-barer, der er et vigtig design element på en roadster.

Norihiko Harada talsmand fra Zagato fortæller. "De lave og dynamiske anti roll-barer er inspireret af en flyvinge, og er et blikfang, der gør BMW Zagato Roadster genkendelig fra afstand. Deres brune farve giver anti roll-baren en endnu mere fremtrædende profil. Lad øjet vandre længere tilbage, og bilens bagdel giver en harmonisk afslutning på den samlede silhuet "

Limited edition
Ifølge flere medier har en talsmand fra BMW afsløret, at der med stor sandsynlighed kun bliver produceret et begrænset antal. Dog er antallet endnu ikke bestemt. Sikkert er det at designet fra konceptet ligger meget tæt op ad det endelige design på produktionsudgaven. Motoren bliver en 3.0-liters 6-cylindret turbomotor, der formentlig har ydelse på omkring 400 hk. Skal man tro de seneste rygter kommer den til at koste ca. 500.000 kr. uden danske afgifter. Det formodes at modelserien bliver sat i produktion i 2013.