Buyers guide MR2 AW11

Vi giver dig et bud på en billig, pålidelig og hylende sjov sportsvogn

Sommeren er over os og der er ikke noget at sige til, hvis man føler sig fristet af at købe en lækker sportsvogn. Måske har man ikke råd til den Porsche som man altid har drømt om, men det betyder nødvendigvis ikke, at man slet ikke har råd til en sportsvogn. Vi har taget et nærmere kig på Toyotas første udgave af MR2, der i disse dage handles i omegnen af 40.000 kr. for en, som er i fornuftig stand. Den er en ældre sag, men prøv den! Man kan ikke undgå at få et smil på læben, da den er pisse sjov at køre trods den kun har 124 hk, men der imod vejer den også kun omkring 1000 kg.

Motor og gearkasse:
Det er en sportsvogn vi har med at gøre, og derfor er der høj sandsynlighed for, at den har været kørt hårdt. Den gamle 1.6-liters Twincam motor (4AGE), er bund solid og elsker omdrejninger. Blandt kendere, kendes den som motoren, som aldrig går død, så længe der altså er olie og vand på maskinen. Den har dog sine svage punkter. Grundet motorens tolerancer, er den ikke glad for mange omdrejninger ved koldstart.

Tjek servicebog! En MR2 skal have olieskift for hver 7500 km. Kør en tur til bilen bliver varm. Prøv så at gi bilen fuld gas og lyt til gearkassen. Gearskiftet skal gå forholdsvis gnidningsfrit. På en slidt gearkasse har anden og tredje gear tendens til at børste tænder. Prøv også at køre 80 km/t i femte gear og hold om gearstangen med højre hånd. Slip gassen i et par sekunder og træd derefter hårdt i gaspedalen. Rykker gearstangen sig rigtig meget, er det tegn på en meget medtaget gearkasse. Det er set før, at gearstangen hopper ud af femte gear, hvis det er en hårdt medtaget gearkasse.

Læg mærke til hvordan motoren lyder og føles. Ved omkring 4000 o/min, ændres lyden fra brummen til snerren. Samtidig ændres motorkraften gevaldigt og det føles som et spark bagi, hvis motoren selvfølgelig ikke er for slidt.

Rust:
Rust har altid været MR2’erens værste fjende. Bagpartiet er ofte det, der er mest udsat. Eksempelvis bør man have fokus på bagerste skærmkanter, de bagerste tårne samt bagerste bagagerum. Check derfor det bagerste baggagerum ved at løfte bundmåtten. Se efter rust i bunden, hvor skærmkassen møder bunden af bagagerummet.
Man bør også være særlig opmærksom på sidepanelerne, vangerne og konsoller i bagpartiet. Vær opmærksom på, at enkelte pladedele til årgang 85-87 ikke længere er tilgængelig. Eksempelvis kan man ikke få konsollerne til netop denne årgang. Årgang 87-89, har nemlig fået forstærkninger i undervognen, hvilket medfører ændringer på konsollerne og derfor kan de ikke bruges på den ældre udgave. Er konsollerne tæret væk, så er bilen derfor dødsdømt, med mindre man finder en donorbil med samme konsoller.

Mange af de dansk-importerede, har igennem tiden fået lavet pladearbejde til den helt store guldmedalje. Ikke alle har fået foretaget pladearbejdet korrekt. Brug derfor en magnet og efterse de udsatte steder. Magneten vil ikke hænge fast på pladedelen, hvis rusthullerne er fyldt op med spartelmasse. Er det tilfældet, kommer rusten desværre meget hurtigt igen.

Supercharger:
MR2’eren er også solgt som en 145 hk udgave med kompressor. Denne hedder Supercharger og benytter samme motor, dog med trykstempler, lavere kompression og undersmørring på stemplerne. Dennes motorkode hedder 4AGZE og er også kendt for at være solid. Med større remhjul, kører kompressoren hurtigere og giver i omegnen af 25-35 hk. Et større remhjul kan erhverves for ca. 1300 kr.

Check om papirerne er i orden. Der findes ikke mange originale Supercharger i Danmark, men du kan helt lovligt få synet en ombygget 124 hk udgave med supercharger. Dog kræver det, at der er anført "Konstruktive ændringer" (rubrik 44) på registreringsattesten, og at der er betalt afgift for en Supercharger.

Er den original?
Røde MR2'ere har røde sæder, hvide har hvide sæder og blå har blå sæder. De originale fælge har trekants udskæringer frem til 8. måned 87. Derefter får de originale fælge profilerede huller hele vejen rundt. Se efter om de profilerede huller vender samme vej på alle fire fælge. De skal vende fremad i venstre side og bagud i højre side. MR2'ere fra '85 til 8. måned 87, har interiør, som minder om en ægte gokart. Yderligere er antennen monteret i taget, og håndbremsen er monteret til venstre for midterkonsollen. På senere årgange er interiøret blevet frisket op med mere komfortable dørsider, og antennen er i stedet placeret på højre bagskærm samt håndbremsen er rykket til højre. MR2'ere fra før 8. måned '87 har mindre bremser, men vejer til gengæld også mindre.

MR2 fra 87 eller ældre, kan forsikres som klassisk bil, hvilket kan være en fordel for mange grundet den lave pris. Prisen for diverse reservedele er nede på niveau med biler i mikro klassen som eks. Kia Picanto. Det skyldes at mange af reservedelene er de samme som på en Corolla fra samme periode. Det gør MR2 til en af de billigste sportsvogne lige nu!

Den viste MR2 blev købt for 40.000 kr i starten af maj 2012.