Byd velkommen til Porsche 918 Spyder

Ekstrem plug-in hybrid, der yder 780 hk og kører 33 km/l.

Porsches kommende 2 personers centermotor bil har efterhånden været noget tid undervejs. Vi har glædet os som børn, og det har været ventetiden værd! Det bliver en bil, der er fyldt med lækre detaljer som eksempelvis de topmonterede udstødningsafgange i bagruden. Grundsubstansen i designet minder om Carrera GT, men desværre må vi vente lidt endnu, før at vi ved om motorlyden er lige så fantastisk som på den snerrende V10. Produktionsstarten for 918 Spyder er sat til begyndelsen af september 2013, og Porsche forventer at kunne levere de første eksemplarer allerede i slutningen af 2013.

Med en topfart på 325 km/t og en 0-100 tid på 3.0 sekunder skulle man tro, at det er et brændstof slubrende ådsel. Dog fortæller Porsche, at det vil være muligt at kunne køre 33 km/l. For at skabe så fine resultater, har Porsche valgt at satse på hybrid teknologi. Foraksel og bagaksel bliver udstyret med hver deres EL-motor, der yder henholdsvis 108 hk (foraksel) og 122 hk (bagaksel). På ren strøm har bilen en rækkevide på 25 km og kan opnå en tophastighed på 150 km/t. Kombineret med en benzindrevet 4.6-liters V8 motor, der yder 578 hk, garanterer Porsche en ægte raceroplevelse med god brændstoføkonomi og høj ydelse. Emissionsudledningen er oplyst til 70g co2/km, hvilket må antages at være bedste i sin klasse.

Porsche har ladet sig kraftigt inspirere af tidernes Porscher på Le Mans. Blandt andet er motorens grundstamme baseret på deres Le Mans racer fra 2009. Farverne stammer fra den legendariske 917, der kørte Le Mans i 70’erne og anses for en af tidernes mest brutale racerbiler, som havde ydelse på over 1100 hk. Filmelskerne vil sikkert kunne genkende 917 fra filmen Le mans, hvor selveste Steve McQueen spiller hovedrollen.

Vi håber, at Porsche snart offentliggør videoklip med vidunderet. Vi holder dig opdateret!