Citroën blæser taget af DS3

Citroën giver en forsmag på DS3 Cabrio, der præsenteres til Paris motor show

DS3 modelserien har siden introduktionen i 2010 fået en varm velkomst. Det prisvindende design har allerede solgt over 180.000 eksemplarer verden over, og noget tyder på at Citroën ikke har tænkt sig at stoppe her.

Med under en måned til åbningen af Paris motor show, har Citroen tilladt sig at løfte sløret for DS3 Cabrio. Det er stadig samme frække minibil, der blot har fået revet taget af og fået påsyet en kaleche.

Simpel tagkonstruktion
Citroën har valgt en tagkonstruktion, som minder om den man finder på Fiat 500 C, hvor man blot har skåret et hul i taget og beholdt alle dørstolper. På den måde beholder man stivheden i karossen uden at der skal udvikles en stivere og stærkere vognbund, hvilket betyder færre produktionsomkostninger. Yderligere bidrager det til en minimal vægtforøgelse og Citroën oplyser, at DS3 Cabrio kun har taget 25 kg på.

Den elektriske kaleche kan betjenes helt op til motorvejshastigheder (120 km/t), og Det tager blot 16 sekunder at køre kalechen fra top til bund. Kalechen kan sættes i tre forskellige stillinger så man selv har mulighed for at bestemme, hvor meget vind i håret man vil have. Køberen har også muligheder for at vælge kalechen i forskellige farver og på den måde sætte sit eget præg på bilen. Den smarte konstruktion betyder også optimal pladsudnyttelse. DS3 Cabrio bliver den eneste i sin klasse, der har plads til 5 voksne personer. Yderligere er bagagerummet større og mere anvendeligt end alle andre i samme klasse.

Citroën fortæller at de vil afsløre de sidste specifikationer kort inden Paris motor show. Derfor kan vi naturligvis ikke fastsætte salgsprisen endnu.