Dansk podieplads i Australiens største løb

Danske Allan Simonsen tager tredjeplads i Bathurst

Danske Allan Simonsen kunne føje endnu en prominent podieplads til sit cv, da han sammen med Greg Murphy tog en tredjeplads i Supercheap Auto Bathurst 1000-løbet natten til søndag dansk tid.

De to startede løbet over 1000 miles fra pole position, men selvom de var med i toppen til sidst, hvor blot 12 sekunder skilte dem fra den vindende duo med Garth Tander og Nick Percat, så var Holden Commodore-raceren længere nede i feltet af flere omgange.

33-årige Allan Simonsen har syv gange tidligere kørt løbet på den legendariske Mount Panorama-bane. Løbet betegnes som det største inden for racing i Australien. I 2007 tog han sin hidtil bedste placering der med en femteplads for Team Vodafone.

- ’Murph’ kørte virkeligt godt, og jeg kunne overlade bilen til ham i et stykke, og det var hvad vi behøvede. Det gik virkeligt godt, siger Allan Simonsen efter sit første V8 Supercars-podie.

Den newzealandske Greg Murphy kunne følge Craig Lowndes og Garth Tander i mål efter 161 omgange på Mount Panorama-banen.

Der kan blive endnu en dansk podieplads om små to uger, når det går løs med Gold Coast 600. Her stiller Jan Magnussen op sammen med Russell Ingall i et stjernespækket løb.

Læs mere om serien på Racemag - klik her.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

LE MANS 2011: Peugeot foreløbig hurtigst

Hurtigste bil på Le Mans efter onsdagens indledende kvalifikationsrunder blev Peugeot #8 — næsten et sekund hurtigere en den følgende Audi

Danskerdominans i Le Mans-test

Tom Kristensen og Audi R18 #3 var hurtigst samlet i generalprøven til årets 24-timersløb på Le Mans. Allan Simonsen bedst i GT.

Jan Magnussen tæt på ny ALMS-kontrakt

Jan Magnussen har endnu ikke underskrift på meget for 2011, men den danske racerkører er så godt som sikker på at fortsætte sit program i USA for General Motors.