Exagon Furtive-eGT

Elektrisk sportsvogn med en rækkevide på over 800 km.

Du er undskyldt, hvis du ikke kender mærket Exagon. Det er en ny Fransk producent, der producere EL biler. De har skabt en fantastisk grand touring bil ved navn Furtive-eGT. Konceptet var at finde tilbage i 2010 ved Paris motor show, og siden har den taget form og ligner en produktionsklar bil.

Her er tale om en eksklusiv 2+2 coupé, der er målrettet til lang distance kørsel med et frisk pift af sportslig køreglæde. Exagon lover at der er rigeligt plads til 4 personer i det luksuriøse interiør, der vil blive proppet med læder og andre eksklusive materialer. Yderligere garantere de, at trods de store batterier, vil der stadig være et brugbart bagagerum, hvor der er plads til 4 personers bagage.

Den vil også få forbrændingsmotor som tilkøbsmulighed, men denne er ikke til direkte fremdrift. Den bliver udelukkende brugt som generator, der oplader de store batterier på 150 kWh. Alt efter kørestil, kan den som ren EL bil opnå en distance på 197-402 km. Køber man den med generator, kan den opnå en distance på helt op til 807 km, hvilket må antages at være et gennembrud indenfor EL biler.

400 hk og 480 nm er de magiske tal, der sørger for en accelerationstid på 3.6 sekunder fra 0-100 km/t, samt en topfart på 287 km/t (elektronisk begrænset til 250 km/t). Ved hjælp af elektromotorer opnås der konstant moment, som er til rådighed allerede fra 1 o/min og hele vejen til 5000 o/min.

Franske Exagon motors oplyser, at produktionen begynder i 2013. De forventer en årlig produktion i omegnen af 150 eksemplarer.