F1: Hamilton vinder med bedste strategi

Mclaren og Lewis Hamilton vandt løbet i Kina med 3 stop.

Button og Hamilton tog starten og kom begge foran Vettel. Rosberg var kort oppe og true Vettel, men fik ikke overhalet. Begge Ferrari’er lå tæt på Rosberg i starten af løbet. Herefter var der roligt løb i nogen tid.

På omgang 15 gik Button og Vettel i pit på samme tid. Kort før havde Vettel overhalet Hamilton. Button kørte ind til Red Bulls pithold først, og tabte dermed tid og placering til Vettel.

På omgang 32 gik Vettel i pit og fik hårde dæk på. Tyskeren skulle derfor ikke mere i pit. Button, Hamilton og Rosberg havde fået bløde dæk på ved deres pitstop nogle omgange før. Også Alonso og Massa fik hårde dæk under pitstop på omgang 33 og 34. Strategien skulle altså afgøre løbet.

Button fik flatspottet sit venstre fordæk, og kørte kort efter i pit for at få hårde dæk. Det var på omgang 38. De følgende omgange fik Hamilton og Rosberg også hårde dæk på. Hamilton fik efterfølgende overhalet Rosberg og Massa.

Efterfølgende kunne Hamilton true Vettel. Tyskerens dæk var færdige og til sidst kunne Hamilton overhale. Mark Webber startede løbet som 18’er, men kom foran Button og tog tredjepladsen på næstsidste omgang.

Se fuldt resultat og top fem i mesterskabet på Racemag.dk

Relaterede videoer

Relaterede artikler

F1: Vettel tager sejren i Tyrkiet

Sebastian Vettel var endnu engang i en klasse for sig, og vandt løbet foran Mark Webber. Alonso bliver lidt overraskende nummer tre.

F1: Vettel tager pole foran Hamilton

Det bliver Vettel, der starter i front foran Hamilton og Webber. Red Bull har igen i år en rigtig hurtig bil i kvalifikationen.

F1: Webber tager sejren i sidste løb

Webber har været efter Vettel hele sæsonen, men australieren tog sejren i det sidste løb. Vettel slutter toer efter gearkasseproblemer.