Fiat og Mazda samarbejder om ny MX5

Specialisterne fra Hiroshima og teknikkerne fra Italien, vil sammen forbedre næste generation af MX5

Fiazda MX5, må være det nye navn på næste generation af tidernes mest succesrige roadster, der efter manges mening får UG+ på alle punkter. Det er efterhånden bevist at to fabrikker er bedre end en. Eksempelvis har Subaru og Toyota gennemført et lignende samarbejde, da de udviklede en af årets helt store nyheder BRZ og GT86. Derfor har ledelsen fra Mazda lokket Fiat koncernen med på vognen. Sammen vil de forbedre næste generation af MX5, så det igen bliver muligt at genvinde tronen som producent af folkets sportsvogn. Teknikkere af det Fiat-ejet Alfa Romeo, er udvalgt til at bidrage med optimering af den kommende generation, hvilket ikke lyder helt dumt.

Planen er at bygge en model, som benytter samme platform, men som afviger fra hinanden designmæssigt. Begge modeller vil blive produceret hos Mazda i Hiroshima, Japan, og produktionen begynder i starten af 2015.

De har dog ikke tænkt sig, at lave mærkante ændringer på MX5’erens identitet. De lover stadig en baghjulstrukket roadster, der har lav vægt med perfekt vægtfordeling og ikke mindst, at den fortsat får en menneskelig pris for biler i sin klasse.