Ford klar med ny Transit senere på året

Den nye varebil bliver en mellemstørrelse af Transit Connect og Transit Van

Senere på året vil Ford lancere en ny varebil, der bliver en mellemstørrelse af de nuværende varebiler Transit Connect og Transit Van. Den vil fås med Fords nyeste 2,2-liters Duratorq diesel motor, der har ydelser på 100hk, 125hk og 155hk. De vil også kunne tilbyde klassens førende brændstofforbrug på knap 16 km/l. Dette opnås blandt andet ved hjælp af med turbo med variable dyse (VNT), Der øger motorens moment og speederpåvirkning og giver en kvikkere kørsel, samtidig med at CO2-udledningen holdes lav. Som ekstraudstyr vil der kunne tilbydes start/stop, som også er med til at sænke brændstofforbruget og CO2-udledningen ved kørsel i tæt trafik.

Smart Regenerative Charging, er et system, der genererer elektrisk energi, som oplader bilens batteri når man tager farten af. Til forskel fra de konventionelle systemer oplades batteriet kun, når det er nødvendigt, og det sparer både brændstof og giver en lavere udledning.

Ford har arbejdet på sikkerheden. Blandt andet vil den få ny lygteteknologi, så natkørsel og kørsel ved dårlig sigtbarhed bliver lettere, mere sikker og mere behagelig. De store forlygter oplyser vejen effektivt og kan monteres med tågelygter, der giver ekstra godt udsyn. Der tilbydes også Bakkestart assistance (Hill Launch Assist). Teknologien holder hjulene bremset når man eksempelvis holder på en bakke. Derved forhindre det bilen i at trille baglæns, så man undgår en kollision med en bagved holdende bil.

Den kommer også som en minibus med navnet Tourneo, hvor der vil være plads til 8-9 personer. Grundet den lidt højere vægt, vil Tourneo få et brændstofforbrug der er lidt lavere (15.7 km/l).

Ford har endnu ikke sat dato på deres første leveringer, men de forventer at det bliver inden nytår.