Genève 2012: Aston Martin V12 Zagato

Aston Martin og italienske Zagato er endelig klar med en unik V12 Zagato, der er en hårrejsende dyr jubilæums-udgave V12 Vantage

Aston Martin V12 Zagato, har tidligere optrådt som prototype i Nürburgring 24 timers løb juni, på det eksklusive træf ved Villa d’Este maj og på Frankfurt motorshow, men nu er den klar til at gå i produktion.

Aston Martin og italienske Zagato introducerede tilbage i 1962 ikonet DB4GT Zagato, og den nye V12 Zagato skal markere 50 års jubilæet for deres samarbejde. Siden prototypen fra Frankfurt har den fået ændret designet på luftudtaget i forskærmene samt en ændret bagende, som før havde hang til at ligne noget, der kom direkte fra en racerbil. V12 Zagato vil benytte mange af de samme konstruktionsmetoder som storebroren One-77, men V12 Zagato vil være mindre eksklusiv, da V12 Zagato bliver produceret i 150 eksemplarer.

Det tager omkring 2000 timer at håndbygge skønheden, der kun udkommer som coupé og er bygget i aluminium og carbon. Den bliver ikke markedsført i alle lande, men om den bliver tilgængelig på det danske marked er stadig uvist. Den har en frontmonteret V12 på 6.0-liter, som levere sine 510 hk og 570 Nm til baghjulene via en 6-trins manuel gearkasse, der er monteret bag i bilen sammen med differentialet, så der opnås en perfekt vægtfordeling. V12 Zagato kører fra 0-100 km/t på 4.2 sek og kan opnå en tophastighed på 305 km/t. Aston Martin oplyser at produktionen begynder til september, og prisen forventes at ligge nær 3 millioner kr. uden danske afgifter.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Se danskernes reaktioner efter Le Mans 2012

Det blev et noget blandet Le Mans 2012 set med danske øjne.

Aston Martin Vantage friskes op

Astons mindste model er blevet frisket op, så den er klar til at tage imod den nye 911...

Aston er Englands cooleste brand!

Brands som Apple, Microsoft, og Google kan godt pakke sammen. Englænderne elsker Aston og kårer igen mærket til det mest cool brand