Genève 2012: Mercedes A-class

Den nye A-klasse er forvandlet fra MPV til fræk og sportslig hatchback med op til 215 hk

Mercedes præsentere en ny generation af A-klasse, som skal konkurrere med BMW 1-serie og Audi A3. Den gamle A-klasse var en mini MPV, som havde ry for at være lidt for konservativ, og derfor levede den ikke helt op til emblemet på fronten. Derfor kunne tyskerne ikke genbruge noget fra forgængeren, og alt har derfor været udviklet på ny. Resultatet er en bil, som er bredere, lavere og længere, der med sine skarpe linjer får et attraktivt sportspræget design og mere dynamiske køreegenskaber.

A-klassen fås udelukkende med turboladede benzin- og dieselmotorer, hvor alle benzinmotorerne desuden har en ny type direkte benzinindsprøjtning, der i løbet af få millisekunder sprøjter brændstoffet ind af flere omgange, og forbrændingen er yderligere optimeret med multiantændende tændrør. A-klassen fås i følgende udgaver A180 (118 hk), A200 (160 hk) og A250 (215 hk). Senere skulle der komme en A25 AMG, der har firehjustræk, dobbeltkoblingsgearkasse og en 2-liters turbomotor med over 340 hk.

Dieselmotorerne har også en høj effektivitet og er miljøvenlige, hvilket skyldes den avanceret indsprøjtning og tubolader. A180 CDI har 112 hk og yder et moment på 250 Nm, mens A200 CDI har 140 hk og yder et moment på 300 Nm. Den helt store diesel model hedder A220 CDI og har 170 hk med et moment på 350 Nm

Alle modeller får ECOstart/stop teknik som standard. Man kan vælge mellem en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DCT, der er en dobbelt koblingsgearkasse.

Performance specialisten AMG, har for første gang været med fra starten af udviklingen. Resultatet er A-klasse Sport, som f.eks får 18” AMG fælge, en specieldesignet diamant frontgrill og en bagkofanger med dobbelt udstødning. Motoren skulle eftersigende ikke være ændret, men vil man have mere power, så vent til A25 AMG udkommer.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Første foto: Faceliftet Mercedes GLK

Mercedes har giver deres GLK en opstrammer og udstyret den med nyt sikkerhedsisenkram

Første foto: Ny Mercedes SL65

Er en SL63 AMG for sløv? Så kan du nu bestille en SL65 AMG med 630 hk stærk V12 biturbomotor

Første foto: Mercedes SL63 AMG

Nu er den nye SL-roadster trukket i AMG-dragten og har fået 564 hk under hjelmen