Genève 2012: Toyota FT-Bh koncept

47,5 km/l og en vægt på under 800 kilo...

Japanerne gør klar med en ny konceptbil med et skarpt design, som benytter hybrid. Med knap fire meter i længden ligner det nogenlunde størrelsen på en Yaris.

Da de første linjer på tegnebrættet blev slået, var designtemaet ’Ecomotion’. For at gøre bilen mest mulig miljøvenlig, har man taget alle tekniske midler i brug. Eksempelvis er stoffet til sæderne blevet strukket ekstra, så det er i stand til at dække mere og vægten holdes nede. Ved hjælp af aluminium og magnesium, har japanerne presset vægten ned på 786 kg, hvilket er ¾ del af vægten på en Yaris. Resultatet er opnået ved vægtbesparelse på ca. 340 kg på chassiset og interiøret.

Den benytter en brændstoføkonomisk 2-cylindret ét-liters-motor, der har et CO2 udslip på blot 49 g/km. På FT-Bh er hybrid drivlinien næsten 90 kg lettere end i Prius, men sammenligner man med den nuværende Yaris, er drivlinien i FT-Bh 60 kg tungere, hvilket skyldes batterierne til hybrid delen.

FT-Bh sparer på energien, hvor det er muligt. Eksempelvis fokuserer bilens klimaanlæg kun på de steder af bilen, hvor folk sidder. Strømforbruget er også reduceret med 50%, hvilket skyldes brug af LED belysning. For at optimere aerodynamikken, har de i stedet for store sidespejle, valgt at benytte små sidekameraer. Alle detaljer på bilen bidrager til imponerende 47.5 km/l.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Prøvekørsel: Faceliftet Toyota Aygo

Toyota har pudset Aygo af, så den er klar til at forsvare sig mod VW up! og den nye Fiat Panda

Testkørsel: Toyota Yaris 1,33 Dual VVT-i T2 Toyota Touch

Tredje generation af den lille Toyota Yaris er større, billigere og forkæler dig med mere udstyr. Men ikke alt er ren win-win...

Toyota – nu med turbo

Toyota udviklinger ny generation af turbomotorer, der dukker op i løbet af 2013