Gokart-DM: Her er de tre bedste!

Søndag aften blev det store DM i Indendørs Gokart afgjort — og vinderen af en Suzuki Swift fundet!

Op mod 100 håbefulde kørere gav den gas på Danmarks største indendørs gokartbane Racehall i Århus søndag eftermiddag. Nogle kom for at kvalificere sig til finalen i Bil Ekspressens DM i Indendørs Gokart, men langt de fleste i forvejen havde kvalificeret sig.

Det store mesterskab har nemlig rullet siden september, og turneringen har besøgt 25 gokartcentre fordelt over hele landet. Fra Marielyst til Løkken — kørere fra hele Danmark mødte op til det store opgør i Racehall, hvor der skulle dystes om præmier så store som en helt ny Suzuki Swift.

Toptunede Red Bulll-piger uddelte energidrik til kørere og tilskuere, Suzuki tilbød prøveture i den nye Swift, mens restauranten på første sal langede burgere og fritter over disken. Der skulle noget til at dulme spændingen hen over eftermiddagen, for aldrig før har der været så store præmier på spil i et dansk gokartløb.

Ingen gokartbaner kan have så mange karts på banen samtidig, så tre indledende heats sorterede de hurtige fra de mindre hurtige, og kun otte kørere fra hvert heat fik lov at møde op på startgridden i den endelig finale — og hvilken finale!
Læs mere her!

Endelig tændte de grønne lamper, og Christian Møller Larsen fra Storvorde stak af i en fart med Kasper Dalby fra Århus lige bag sig. De to dominerede løbet totalt, og selv om Kasper Dalby faktisk satte hurtigste omgangstid i finalen (51,813 sekunder) og et par gange var faretruende tæt på Christian Møllers bagkofanger, lykkedes det altså ikke århusianeren at avancere fra sin andenplads. Under et halvt sekunder skilte de to hurtige kørere ad, da de krydsede mållinjen.

Mere kamp var der længere nede i feltet, hvor Jesper Bjerre fra Århus forsvarede sin tredjeplads relativt langt ind i løbet, før han tabte pusten og faldt to pladser ned. Han blev blandt andre overhalet af Rasmus Nørgaard fra Auning, som altså i sidste ende kunne stille sig på podiet sammen med Christian Møller Larsen og Kasper Dalby.

"Jeg fatter det stadig ikke," sagde Christian Møller Larsen efter at være blevet sprøjtet til med champagne. Den 21-årige maskinmesterstuderende blev hyldet som en sand helt i Racehall og skulle lige sunde sig efter et løb, som ikke blot gav ham titlen og æren som dansk mester i indendørs gokart — men også en spritny Suzuki Swift til en værdi af 147.000 kroner, sponseret af Suzuki Danmark.

Kasper Dalby kan se frem til mange weekender bag rattet i sin nye Jan Magnussen Edition racergokart, sponseret af den danske producent Dino. Og selv om der blev kørt ret så stærkt i Racehall, bliver det intet imod Kaspers nye gokart, der har seks gange så mange kræfter som en almindelig udlejningsgokart...

Læs mere her!

Endelig kan Rasmus Nørgaard fra Auning glæde sig til at modtage sin nye iPad 2 fra Apple, som blev sponseret af Dsicovery Channel. Rasmus var lige så badet i champagne som de to øvrige topfinalister — eller også var det sved, for Rasmus måtte i den grad kæmpe sig til sejren nede i feltet. Ikke sært, hvis Rasmus syntes, champagnen smagte ekstra godt...

Tillykke til vinderne og alle de andre finalister i DM i Indendørs Gokart, tak til alle vores superfede sponsorer, tak til alle gokartcentrene og tak til Racehall for at levere en topprofessionel indsats. Vi ses til næste år!

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Stort gokartmesterskab på søndag

På søndag afgøres Bil Ekspressen og Ekstra Bladets store DM i Indendørs Gokart i Racehall i Århus. Vinderen kører hjem i en spritny Suzuki Swift!

Bliv gokartmester i Løkken på søndag

Så er det ved at være sidste chance for at kvalificere sig til den store DM-finale, hvor hovedpræmien er en Suzuki Swift

Fyr den af på Carlsberg på søndag!

Skal du på podiet i et ægte racerløb, hvor præmierne er store? Så kom til Carlsberg på søndag klokken 16.00