Golf GTI smider toppen

VW Golf GTI kommer for første gang som cabriolet og præsenteres i Genéve i næste uge

På det årlige Golf GTI-træf ved Wörtersee sidste år overraskede VW ved at dukke op med en cabriolet-version af Golf GTI. Det var kun en konceptbil, men publikum var vilde med den, og på biludstillingen i Genéve i næste uge står den klar som produktionsmodel.
Det er første gang, at Golf GTI optræder i en cabriolet-version, og det er dermed også den hurtigste Golf Cabriolet nogensinde. Kalechetaget er også hurtig og foldes ned på blot 9,5 sekunder, og du kan gøre det med hastigheder på op til 30 km/t.
Teknisk er den naturligvis identisk med hatchback-version, hvilket vil sige, at du har en 210 hk stærk 2-liters turbomotor, der enten er koblet til en seks-trins manuek gearkasse eller en seks-trins DSG-gearkasse. Cabriolet-versionen af Golf vejer mere på grund af ekstra afstivning, og derfor er accelerationstiden for 0-100 km/t øget fra 6,9 til 7,3 sekunder, og topfarten er 237 km/t.
Priserne kendes ikke endnu, og det er usikkert, Golf GTI Cabriolet overhovedet kommer til Danmark. Merprisen for en Golf Cabriolet i forhold til en tre-dørs Golf er 120.000 kr., hvilket ville bringe prisen op på 576.000 kr. for en Golf GTI Cabriolet, hvilket må siges at være temmelig peberet.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

En Cabriolet-klassiker vender tilbage

En Cabriolet-klassiker vender tilbage

VW introducerer efter 10 års pause igen Golf Cabriolet

VW Golf Cabriolet er en klassiker indenfor fire-personers cabriolet-biler, men den forsvandt, da VW hoppede på bølgen med de nye coupé-cabriolet’er og introducerede Eos. Nuu vender Golf Cabriolet endelig tilbage til scenen og præsenteres for første gang på biludstillingen i Genéve i næste uge.

Testkørsel: Fiat 500 TwinAir Cabriolet

Vi var noget forbeholdne over for den første Fiat 500, men gode ting kommer som bekendt til dem, der venter...

VW Up GT kommer i 2013

VW har givet grønt lys for introduktionen af en 110 hk stærk Up GT