Honda udvikler ny turbomotor

Nu sendes den nye Civic i kamp på racerbanen, hvilket bogstaveligt talt sætter turbo på motorafdelingen...

Så er der godt nyt til de Honda-freaks, som har måttet stå model til så ufattelig meget den seneste tid. Først fik vi øko-sportsvognen CR-Z, som er en hel del mere øko end sportsvogn. Så sendte de Civic Type R på pension. Og hvad bliver det næste?!

Hvis vi skal tro den officielle pressetjeneste er der faktisk godt nyt, eftersom japanerne indsætter den nye Civic i WTCC-serien, hvor konkurrencen som bekendt er benhård. Det har imidlertid fået Honda til at indse, at der skal en ordentlig kværn af en motor til. En 1,6-liters turbomotor er således under udvikling.

SE ALLE BRUGTE Honda Civic Type R i BIL EKSPRESSENS BILMARKED

Det er legendariske Mugen, som i samarbejde med Honda står for udviklingen af den nye motor. Mugen og Honda kan se tilbage på adskillige års partnerskab i motorsporten, ikke mindst i Formel 1.

SE ALLE BRUGTE Honda Civic Type R i BIL EKSPRESSENS BILMARKED

En lille, hidsig benzinmotor med VTEC-teknologi, turbo og direkte benzinindsprøjtning? Jeps, det lyder godt. Problemet er bare, at det endnu kun lyder til, at motoren havner i de racerbiler, som skal deltage i WTCC-serien. Men vent nu alligevel med at bestille din Civic 1,8 Comfort. Det kan jo være, der er en Civic 1,6 Turbo på vej...

SE ALLE BRUGTE Honda Civic Type R i BIL EKSPRESSENS BILMARKED

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Ny Civic præsenteres til september

Honda er snart klar med en ny Civic og CR-V

Video: Civic gennem 39 år

Honda giver her et blik tilbage på Civic-modellens historie

Video: Så er der kvajebajer!

To teamkammerater fører suverænt på allersidste omgang i et BTCC-løb, men så sker der noget ret skidt...