Hurtigere og stærkere Subaru WRX STI

Finjusteret elektronik og ny udstødning øger effekten med 40 hk

Subaru introducerer to forbedret udgaver af den potente WRX STI. De hedder 320R og 340R og yder henholdsvis 320 hk og 340 hk, hvilket er en forøgelse på 20-40 hk sammenlignet med tidligere. Den større effekt giver også et øget moment. Den store udgave har en forøgelse på 85 Nm, som uden tvivl kan mærkes i mellemregistret.

Ny udstødning med rå lyd giver mere effekt

Subaru garanterer en mere harmonisk kørsel i dagligdagen, hvilket skyldes forbedret gasrespons. Forbedringen findes i udstødningssystemet, som Subaru har ændret systematisk for at forbedre flowet. Det forbedrede flow bidrager også til mere kraft og effekt.

Subaru har pustet nyt liv i maskinen ved at give bilen en mere rå og raspende lyd. Dog lover de stadig den traditionelle Subaru-brumlen.

Yderligere har Subaru finjusteret motorstyringen, så der opnås en renere forbrænding, hvilket også bidrager til øget effekt og moment.

Stadig den samme bare hurtigere

Subaru holder fast i deres fremragende sedan-koncept, som var savnet på forgængeren (2007-2011). Der er ikke kommet markante designændringer og ligner derfor sig selv. Den er bare blevet hurtigere. Accelerationstiden er blevet forbedret med 0.5 sekunder, og derfor skal den kun bruge 4.7 sekunder fra 0-100 km/t.

En ting der nok aldrig bliver ændret markant er dens boxermotor, der stadig er en 2.5-liters med turbo, som er boltet fast til en 6-trins manuel gearkasse med træk på alle fire.

Prisen er endnu ikke fastsat, men Subaru har tidligere nævnt en mulig prisnedsættelse på omkring 20.000 kr.

Vi følger op på sagen.