Magnussen gik til stålet

Jan Magnussen satte 10. hurtigste tid i sidste træning forud for NASCAR-løbet søndag

Ikke blot er han første dansker i NASCAR. Han imponerede også det samlede felt, da han lørdag eftermiddag forud for løbet søndag satte 10. hurtigste tid i træningen blandt de 43 biler, som stiller til start søndag. Både den tidligere F1-kører Juan Montoya og den dobbelte DTM-mesteren Mattias Ekstrøm samt drevne NASCAR-profiler som Kurt Busch og Jeff Gordon kunne ikke følge med danskeren.

Jan Magnussen havde endelig fået mulighed for at arbejde med racerbilen, der er noget af en udfordring med sin blot 4-trins gearkasse og op mod 900 hestekræfter.

— Bilen er endnu ikke helt perfekt, men vi laver nogle små ændringer og så tager vi det som det kommer. Der er ingen tvivl om, at det bliver et hårdt løb. Vi kører 110 omgange, 350 kilometer og der er ingen steder på en omgang, hvor man kan slappe af. Selv på langsiden laver bilen hjulspin, så der er nok at se til. Samtidig, så er jeg ny mand i feltet og der skal man passe på sig selv. Der bliver kørt hårdt og viser man ikke respekt, så bliver man skubbet af banen. En drømmedebut for mig, vil være at slutte i top ti. Det bliver selvfølgelig svært fra en startplacering som nummer 32, men vi må se, hvordan tingene udvikler sig, udtaler en tydeligvis veloplagt Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Jan Magnussens debut i NASCAR kan følges live på TV 2 Sport kl. 21.00 dansk tid. Udsendelsen starter kl. 20.00.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Fantastisk NASCAR-debut for Magnussen

Jan Magnussen kørte søndag eftermiddag lokal tid sin Chevrolet Impala over målstregen som nummer 12 ud af 43 startede biler på Infineon-banen nord for San Francisco

Magnussen i NASCAR søndag

Kvalifikationen lykkedes — Jan Magnussen bliver første dansker i NASCAR!

Ældste og yngste sejrede i DTC

Det var ældste og yngste, der indtog øverste trin på podiet i anden afdeling af Auto-G DTC.