Magnussen i NASCAR søndag

Kvalifikationen lykkedes — Jan Magnussen bliver første dansker i NASCAR!

Af de 43 biler, der starter i løbet søndag var kun de 35 bestemt på forhånd. Jan Magnussens Chevrolet Impala fra Phoenix Racing var ikke sikret en plads, og den 36-årige racerkører skulle kæmpe om en af de resterende otte pladser. Ikke nogen let opgave, selv om Magnussen allerede har overrasket erfarne NASCAR-kørere med hans dynamik bag rattet i den 900-hestes racerbil. Dels blev kvalifikationen fredag eftermiddag afviklet over blot én enkelt omgang, dels var mulighederne for træning hæmmet af en langsommelig teknisk kontrol.

– Jeg er meget, meget lettet, udtaler Jan Magnussen i en pressemeddelelse efter kvalifikationen, som sikrede plads nr. 32 ud af de 43.

– Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været udsat for et lignende pres. Jeg nåede kun 10 omgange i træningen og derefter var der kun en enkelt omgang i kvalifikationen, til at sætte tiden. Der er så mange mennesker involveret i teamet og der bliver brugt så mange penge på at kunne deltage og så kommer det hele ned til et minut og sytten sekunder, hvor jeg ikke må fejle, for så er det hele slut. Min omgang var langt fra optimal og jeg er ikke tilfreds med tiden, men det er et kompromis om at køre stærkt og så køre en sikker omgang, så set i bakspejlet var jeg nok for forsigtig.

Magnussen tilføjer, af han heller ikke nåede at få varmet dækkene ordentligt op, før omgangstiden begyndte at tikke allerede efter en tredjedel baneomgang. Men lørdag eftermiddag fortsætter træningen, der skal høvle yderligere af omgangstiden.

Selvom Jan Magnussen ikke var tilfreds med sin omgang, så slog han i øvrigt den anden skandinaviske debutant, den dobbelte DTM mester Mattias Ekstrøm, der skal starte som nummer 38.

Om Magnussen formår at køre sig pladser op, har alle danske Magnussen-fans mulighed for at se, idet TV 2 Sport lykkeligvis har valgt at transmittere direkte fra Infineon Raceway. Grundet tidsforskellen på ni timer, kan du følge med fra klokken 20.00 søndag aften.

NASCAR betegnes som USA's næststørste sportsbegivenhed, og Jan Magnussen forventes at debutere foran omkring 90.000 tilskuere. Regnes antallet af TV-seere med, er publikumstallet adskillige millioner.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Fantastisk NASCAR-debut for Magnussen

Jan Magnussen kørte søndag eftermiddag lokal tid sin Chevrolet Impala over målstregen som nummer 12 ud af 43 startede biler på Infineon-banen nord for San Francisco

Magnussen gik til stålet

Jan Magnussen satte 10. hurtigste tid i sidste træning forud for NASCAR-løbet søndag

Ældste og yngste sejrede i DTC

Det var ældste og yngste, der indtog øverste trin på podiet i anden afdeling af Auto-G DTC.