Monster med 850 hypper bygget til ære for Carroll Shelby

kompressor og 13” brede baghjul er blandt højdepunkterne på den nye Shelby GT500 Cobra

Legenden Carroll Shelby gik bort som 89 årig d. 15 maj i år. Han var et af de helt store navne indenfor motorsport og bilproduktion. Ford racing og Shelby american er derfor gået sammen om en ny Cobra, der betragtes som en hyldest til manden bag Cobra modellerne “Carroll Shelby”, og der bliver kun bygget et enkelt eksemplar.

60'er konceptet lever videre

Kort tid efter introduktionen af Fords Mustang i 1964, så den karismatiske racerkører Carroll Shelby potentialet i den nye model. Kort tid efter stod han klar med Shelby GT350 Cobra, der senere hen blev efterfulgt af Shelby GT500 Cobra. Her var tale om tunede udgaver, der havde fået Shelbys Cobra emblem og andre farvetemaer, som appellerede til motorsporten.

Konceptet i den nye er stadig det samme som i 60’erne. En baghjulstrukket coupé med sportslige køreegenskaber og en stor V8’er. Den nye Cobra bliver udstyret med Fords 5.8-liters motor, der allerede yder 662 hk. For at hæve ydelsen bliver den udstyret med en 4.0-liter Whipple supercharger, der gør den i stand til at levere 850 hk.

For at overføre effekten optimalt på baghjulene, har de valgt at udstyre den med 13” brede baghjul. Farvetemaet er samme Guardsman Blue med hvide Wimbledon stripper, som blev anvendt på størstedelen af AC Cobra’erne i 60’erne.

Den nye Cobra kører på tourné i USA og er at finde på diverse biludstillinger året ud. Efter tourneén vil den blive solgt på auktion til fordel for velgørenhed.