Nissan spekulerer i en lille kompakt sportsvogn

Nissan vil bygge en sjov og kompakt sportsvogn på højde med MX5, GT86 og RCZ

Nissan har i noget tid ikke haft en sportsvogn i lavpris klassen. Tidligere havde de deres succesrige 200SX/Silvia, men det er efterhånden 10 år siden, at den udgik fra produktionen. Siden har de ikke haft en konkurrent i lavpris klassen, men det har de eftersigende tænkt sig at lave om på. De har i sinde at bygge en kompakt sportsvogn, der er lettere, billigere og mindre end deres 370Z. Det bliver en bil i samme klasse som MX5, GT86 og RCZ der ikke nødvendigvis lever højt på sine præstationer, men som er brugbar til dagligdagskørsel kombineret med sjove og sportslige køreegenskaber.

Umiddelbart vil de ikke benytte Baghjulstræk, men i stedet et effektivt forhjulstræk, der kombineres med Nissan Jukes 1.6-liters turbomotor, der dog er optimeret til 200 hk. Det er eksempelvis samme motor, som blev brugt i Nissan Deltawing ved årets 24 timers løb ved Le mans, der havde en ydelse på 300 hk og virkede temmelig pålidelig.

Ifølge flere medier forventes ``Mini-Z´´ produktionsklar i slutningen af 2013. For at skabe et godt koncept, kan vi håbe at de låner elementer fra deres yderst velkørende GTR35 og 370Z. Er det tilfældet tvivler vi ikke på at Mini-Z bliver en succes.