Ny Fiat Panda vises til september

i

Italienerne er snart klar med en ny Panda, der skal ud og slås med Picanto, Aygo og Co.

Panda var Fiats redningskrans og bilen, der bragte det italienske mærke tilbage på ret kurs, men nu er den efterhånden blevet 8 år gammel og trænger til en udskiftning. Den nye Panda får premiere på biludstillingen i Frankfurt til september, men introduceres først herhjemme i starten af 2012.

Den nye Panda bliver marginalt større end den nuværende, men den bevarer alligevel samme akselafstand. Designet holder stilen og proportionerne fra den nuværende Panda, men den nye fremstår lidt smartere og mere dynamisk. Karakteristiske træk som det lille vindue i C-stolpen bliver også ført videre i den næste Panda.
Selvom akselafstand er uændret, er det lykkedes Fiat at gøre den næste Panda mere rummelig ved at benytte tyndere sæder. Bagagerummet vokser en anelse, og Panda får for første gang et delt bagsæde-ryglæn, der gør den lidt mere fleksibel, når du skal transportere større genstande.

Instrumentbordet er minimalistisk indrettet a la det, der var i den første generation af Panda. Foran passageren er instrumentbordet udformet som en bred hylde, og nedenunder denne er der et handskerum. Instrumentbordet vil kunne leveres i forskellige farver alt efter bilens lakering uden på.

Teknisk set er den nye Panda baseret på en 500 og kører med samme sporvidde og sikkerhedsudstyr. Panda vil blive tilbudt i tre motorversioner, henholdsvis en 900 cm 2-cylindret Twinair motor med 65 hk og med turbo 85 hk, og der er en 1,3-liters dieselmotor med 75 hk. Alle motorvarianter er standardudstyret med start-stop automatisk, der sammen med de 2-cylindrede benzinmotorer får Co2-emisionen ned på 99 g/km.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Testkørsel: Fiat 500 TwinAir Cabriolet

Vi var noget forbeholdne over for den første Fiat 500, men gode ting kommer som bekendt til dem, der venter...

Alfa på amerikansk

Hvis den nye Dodge Dart virker bekendt, så har det en helt logisk forklaring, for det her er Alfa Giulietta på amerikansk

Ny varevogn — sorry, coupé!

Det myldrer frem med specialudgaver af Fiat 500, som denne her, der er en ny coupé — som ligner en varevogn!