Ny Kia Rio skitseret

Kia varmer op til præsentationen af den næste Rio

Rio har ikke spillet den store rolle i Kias modelprogram de seneste år, hvor den er blevet overskygget af andre mere spændende Kia modeller og langt mere moderne konkurrenter.

Det skal der laves om på med den næste generation Rio, der ser dagens lys for første gang på Genéve Motorshow til marts. Indtil da må vi nøjes med et par designerskitser og nogle beskrivende ord fra chefdesigner Peter Schreyer.

Ifølge Kia selv er den nye Rio både længere og bredere, men også lavere og skulle have et design, der har en del mere appeal på det emotionelle plan. Sagt med andre ord er den næste Rio ikke en bil, som du kun køber på grund prisen. Chefdesigner Peter Schreyer beskriver selv bilen som sportslig og elegant med en buet form, der stiger fra forhjulene og hen til baglygterne. Det skulle give et indtryk af en bil i bevægelse, selvom den holder stille.

Interiøret skulle ifølge Kia byde på en kvalitetsfølelse, der normalt associeres med større og dyrere biler. Nu skal man altid tage designskitser med et gran salt, men tegningen af interiøret afslører et instrumentbord, der har et sportsligt snit og som ser ud til at kunne fås med en bred vifte af kontrastfarver på den øverste del af instrumentbordet.

Kia oplyser ikke noget om teknikken i Rio, men da den med stor sandsynlighed er baseret på søsterbilen Hyundai i20, kan vi forvente en bil i samme størrelse. I motorrummet vil du kunde finde en 1,2-liters motor med 78 hk og en 1,4-liters motor med 101 hk samt en 1,4-liters dieselmotor med 90 hk.