Ny SAAB 9-3 i 2013

Ny SAAB skrotter modelbetegnelsen og bliver radikal anderledes med et designsprog hentet fra de klassiske SAAB-tider

Højest overraskende omfatter denne nyhed ikke endnu en trist historie om den svenske bilfabrikants penge problemer, men kaster derimod lidt håb om en positiv fremtid for SAAB af sig.

Ifølge Tim Colbeck, præsidenten for SAAB's Nordamerikanske afdeling, forventer SAAB at lancere efterfølgeren til den aldrene 9-3'er i det første kvartal af 2013. Skal vi tro Colbeck bliver efterfølgeren en "revolutionerende nyfortolkning af tidligere tiders SAAB-design".

Og det er ikke blot designet som får en overhaling, også modelnavnet overvejer SAAB seriøst at skifte ud med en andet mere klassisk SAAB-klassifikation.

Colbeck har desuden afsløret, at man arbejder på en mindre bilmodel, som meget vel kunne være en moderne fortolkning af den berømte 92-model produceret fra sidst i 40'erne og til midten af 50'erne.

SAAB har altså interessante fremtidsplaner, men alt afhænger stadig af om den svenske bilfabrikant kan finde de nødvendige midler.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Saab reddet!

Nå ja, ikke bilfabrikken, men fabrikkens museum som var sat til salg, er nu blevet købt rub og stub og vil blive bevaret i Trollhättan

Saabs museum til salg

Samlere kan glæde sig mens entusiasterne græder, for nu kommer samtlige 123 biler på Saabs museum i Trollhättan til salg

Biludstilling i Frankfurt uden Saab

Økonomien halter stadig for Saab, som nu må prioritere Frankfurt Motor Show fra