Officielle fotos: Verdens hurtigste bil

Hennessey har netop vist de første produktionsbilleder af det lille monster med 1.200 hestekræfter.

Verdens hurtigste bil, baseret på en forlænget Lotus Elise, er allerede blevet leveret til den første kunde. Det var selvfølgelig den vilde 1.200-hestes version.

Der er tale om et forlænget Lotus Elise-chassis, men kun forrude, tag, gulv, døre og instrumentbræt er identiske med donorbilen. Det øvrige er konstrueret specielt til bilen. Med en længde på 4,7 meter er Venom GT næsten en meter længere end en Lotus Elise, og kraftværket er da også noget helt, helt andet.

Mellem baghjul og cockpit ligger en 6,2-liters kompressor-V8 fra Corvette ZR1. Den yder under normale omstændigheder 647 heste, men i Venom GT er kompressoren byttet ud med to turboladere, og effekten er hevet op til 933 hestekræfter i det der kaldes standardversionen. Den skulle runde de første 100 km/t på 2,9 sekunder (en Bugatti Veyron skal bruge 2,5), 200 km/t på syv sekunder og 300 km/t på 14,9 sekunder.

Og det er altså ikke tal for topmodellen på 1.200 hestekræfter. Topfarten? Ifølge John Hennessey omkring 415 km/t ved 6.600 omdrejninger i minuttet.

Transakslen – der kombinerer bagaksel og gearkasse – er i øvrigt af samme type som på Ford GT, og Venom GT ruller på bagdæk så brede som 335 mm.

John Hennessey anses som en af de bedste biltunere i USA, og kunderne til hans muskuløse Corvetter og Vipere tæller berømtheder som Jay Leno og Nicolas Cage. Køberen af Venom GT med chassisnummer 001 er dog bosiddende i Dubai.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

437 km/t

Hennessey, der har lavet hurtige biler hurtigere i snart tyve år, er ved at omdanne en Lotus Elise til et sandt monster. Tallene kan i hvert fald få en Bugatti Veyron til at se noget klejn ud.

Video: Så hurtig er Venom GT

Fra 112 til 350 km/t i en Hennessey Venom GT!

Video: Rimelig syg Camaro

Hvis du synes den almindelige Camaro SS er lidt sløv, så har Hennessey løsningen og en 602-hestes udgave!