Prius med pladsgaranti

Toyota udvider Prius-familien med en ny Van

Toyota er pionerer indenfor hybridbiler og har siden introduktionen af den første Prius for ti år siden solgt næsten 1 million styk Prius biler i USA. Prius er blevet et brand i sig selv indenfor Toyota-koncernen og skal på sigt omfatte en familie af forskellige modeller.

Første skridt i den retning er den nye Prius V, hvor V’et står for ”Versatility” eller fleksibilitet. Prius V er designet til familier, der ikke kan klare sig med pladsen i en almindelig Pris. En Prius V måler 461 cm i længden og er dermed 15 cm længere end en almindelig Prius, og den ekstra længde betyder 50% mere bagagerum, der nu kan sluge op til 445 liter. Bagsædet kan forskydes i længderetning, eller lægges ned, så du får et stort lastrum med et helt fladt gulv. Prius V er kun en fem-personers, da den store batteripakke under bagagerumsgulvet ikke giver plads til en tredje sæderække.

Prius V kører med samme teknik, som i den Prius vi kender i forvejen, hvilket vil sige, at den har en 1,8-liters benzinmotor med 99 hk plus en 81 hk stærk el-motor og en CVT-transmission. Når benzinmotoren og el-motoren begge kører, ligger den samlet effekt på 136 hk. Toyota oplyser intet om brændstofforbruget i Prius V, men det vil være højere end de 25 km/l, som du får i en almindelig Prius. Toyota nøjes med at sige, at Prius V er mere brændstoføkonomisk end samtlige sammenlignelige crossoverbiler, SUV’er og stationcars.

Toyota Prius V introduceres på det amerikanske marked til sommer, men der er ikke nogen planer om en introduktion på det Europæiske marked, hvor vi forvejen har Toyota Verso, der har plads til syv-personer mod kun fem i Prius V.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Testkørsel: Toyota Yaris 1,33 Dual VVT-i T2 Toyota Touch

Tredje generation af den lille Toyota Yaris er større, billigere og forkæler dig med mere udstyr. Men ikke alt er ren win-win...

Toyota – nu med turbo

Toyota udviklinger ny generation af turbomotorer, der dukker op i løbet af 2013

Bilen, der skræmte Peugeot

Rygterne går om at Toyotas nye racer, var der der fik Peugeot til at trække sig ud af Le Mans og nedlægge deres motorsports-program