Rygte: Lotus udvikler kun på Esprit

Ifølge de seneste rygter udvikler Lotus i øjeblikket kun på den nye Esprit, og ingen af de fire andre koncepter vist ved biludstillingen i Paris

Ved årets biludstilling overraskede Lotus alt og alle med hele fem nye koncepter som skal vise fremtiden for det traditionsrige engelske mærke. Noget tyder på, at det måske var lidt for godt til at være sandt. I henhold til Autocar undergår kun ét af de koncepter i øjeblikket udviklingsarbejde, og det er Esprit.

Esprit er fastsat til en lancering i 2013, og vil være den første af den næste generations modeller fra Lotus. Esprit vil følge Colin Chapmans mantra med lav vægt og simpelt design. Med en vægt på 1.500 kg er termen lav vægt ikke det første der springer i tankerne. Det er bestemt også flere kilo end modellerne fra Lotus normalt vejer ind med. Til kompensation for den høje vægt er motoren en V8 som med kompressor yder 550 hk. Vægt-effekt-forholdet er dermed på et niveau som vi kender det fra Lotus.

Esprit skal være med til at øge den årlige produktion på fabrikken i Hethel fra de nuværende 2.700 til omkring 7.000 biler om året. Det er et betydeligt spring i produktionen for en lille bilfabrik som Lotus, og når Esprit oven i købet bliver noget dyrere end hvad modellerne fra Lotus plejer at være, bliver målet endnu sværere at nå.

Priserne på den nye Esprit starter i UK ved 700.000 kroner. Til sammenligning koster en Elise i det engelske ca. 350.000 kr.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Lotus vil igen producere egne motorer

Modsat hvad vi gik og troede, så ligger der formentlig ikke en japaner i motorrummet på den kommende Esprit

Video: Lotus Esprit - hurtigere end lyden!

Lotus løfter i en ny video sløret for Esprit, og stikker lidt til Jaguar!

Ay caramba! En Lotus fra Mexico!

Mastretta er en ny sportsvogn fra Mexico, der kommer til Europa for at konkurrere med Lotus Elise