Rygtebørsen: Aston Martin overvejer Toyota motorer

Downsizing er årsagen til at Aston Martin overvejer brug af Toyota motor

Et ønske om bedre brændstof økonomi uden reducering af hestekræfter, er årsagen til at Aston Martin overvejer et fremtidigt samarbejde med Toyota. Aston Martin har erkendt, at trods forbedringer af brændstof økonomi over de senere år, så er deres motorer stadig for store i forhold til effekten og brændstof økonomi. Eksempelvis benytter deres nye V12 Zagato en V12’er på 6.0-liter med 510 hk og 570 Nm. Ser man nærmere på effekt pr. liter forholdet, så er vi nede på 85 hk pr. liter, mens at brændstoføkonomien hedder 5.1 km/l ved blandet kørsel.

Aston Martin har eftersigende vist stor interesse for Toyotas kronjuvel, der er en V10 på 4.8-liter med 560 hk og 480 Nm. Effekt pr. liter forholdet er presset op på 116 hk pr. liter, mens at brændstoføkonomien ikke er prangende, men for en superbil, er 6.8 km/l ved blandet kørsel slet ikke så tosset. Yderligere har Aston Martin eksperimenteret med tanken om at gøre den turboladet, så der opnås en bedre termiske nyttevirkning og derved bedre brændstoføkonomi. Eftersigende har de kigget på flere motorer i Toyota koncernens program, som eksempelvis deres V8 motor fra Lexus IS F.

Rygterne lyder ikke helt urealistisk, da Toyota og Aston Martin i forvejen har et samarbejde angående Toyota IQ. Denne fås også hos Aston Martin med modelbetegnelsen Cygnet.