Se danskernes reaktioner efter Le Mans 2012

Det blev et noget blandet Le Mans 2012 set med danske øjne.

Tom Kristensen var længe bedste bud på en podieplacering - og indtil en skæbnesvanger afkørsel af holdkammerat Allan McNish også på vej mod sin niende sejr i det legendariske løb.

Danskeren var dog fattet efter løbet og ærgerlig over, at det ikke kunne blive til en sejr i det, der formentlig bliver medkører Dindo Capellos sidste Le Mans.

David Heinemeier Hansson var lørdag aften i føring i LMP2-klassen - prototyperne lige under LMP1'erne med bl.a. Tom Kristensens Audi. En stribe punkteringer lørdag aften satte dog danskeren i franske OAK Racing så langt tilbage, at der til sidst blot var æren at køre om.

Jan Magnussen og Corvette Racings bil #73 døjede længe med skidt balance, og natten bød også på større udfordringer for det amerikanske team, der måtte bruge længere tid i pitten på reparationer.

Så langt nåede danskerbilen i GTE Am-klassen med Allan Simonsen, Kristian Poulsen og Christoffer Nygaard desværre ikke. Simonsen kørte den danskejede Aston Martin Vantage i spidsen af klassen i løbet af den første time, indtil en elektronisk fejl kostede hen mod 20 omgange i pitten. En afkørsel kort efter betød definitivt exit fra løbet.

Racemag har talt med alle kørerne i årets Le Mans - se reaktionerne her.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Tom K: Jeg går selvfølgelig efter den niende sejr

Tom Kristensen kommer fyldt med selvtillid til Le Mans.

Uheldige danske helte i 12-timersløb

Både Jan Magnussen og Tom Kristensen var uheldige i 12-timersløbet på Sebring i weekenden.

VIDEO: Nye afsnit af Fifth Gear i aften

Så er der flere nye Fifth Gear afsnit på Discovery Channel i aften