Slut med det kedelige image, nu vil Toyota køre rally

Nyudviklet prisstærk Toyota Yaris “R1A” skal deltage i rally

Det er ikke længe siden Toyota meddelte, at det skulle være slut med kedelige biler. Med introduktionen af sportscoupéen GT86 samt deltagelse i 2012 udgaven af Le Mans, har Toyota taget det første skridt på vejen. Toyota har meddelt at næste skridt bliver deltagelse i rally. Toyota lover at det kun er starten af deres planer, der går ud på at levere økonomisk fornuftige og sjove racerbiler til private.

Samme motor som gadeversionen

Toyota motorsport (TMG) har udviklet Yaris R1A, der skal deltage i den mindste klasse i rally “R1A” reglementet. Det er samme 1.33-liters benzinmotor, som også findes i gadeversionen, hvilket skyldes reglementet kun tillader få ændringer i motorrummet. Der er egentlig bare tale om en 3-dørs Yaris, som har fået en lille opfriskning. Modificeringen omfatter racerudstødning, katalysatorsystemet, ændret gearing, motorsportsaffjedring med justerbare fjedre og justerbar frihøjde.

Hertil kommer omfattende sikkerhedsudstyr, bundplade, brændstoftank, brændstofsystem, brandslukker, rallysæder samt hovedafbryder til strømmen.

Fremvises første gang senere på måneden

Yaris R1A bliver fremvist for første gang d. 24-26 august i forbindelse med det tyske ADAC rally. Den vil deltage som en såkaldt åbnerbil, der deltager uden for konkurrence, men gennemkører alle prøver, som var den en del af konkurrencen. En åbnerbil har til opgave at tjekke sikkerheden og officielt åbne hver enkelt prøvestrækning, inden konkurrencedeltagerne starter.

En lav salgspris skal gøre Yaris R1A attraktiv og nem tilgængelig. Toyota oplyser at prisen for bil og udstyr er 170.000 kr. uden afgifter.