Bilhandel
Søg

Sælg din bil gratis

lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu

Suzuki Swift

Der er sket meget siden introduktionen af Swift tilbage i 80'erne, hvor i dag får man en sportslig lille minibil med gode køreegenskaber. SUZUKI vil i år præsentere den fjerde generation af den populære SWIFT, og selvom den ligner de foregående modeller, er det dog en helt ny bil med en nyudviklet motor. En bil, der stadig følger den traditionelle fremgang for en bil med forbrændingsmotor.

 


Tiderne har ændret sig, og som følge deraf er denne biltype ikke længere lige så populær som den har været tidligere. En minibil udstyret med en trecylindret benzinmotor står over for udfordringer, især i lyset af den gradvise overgang til elbiler, der også er i gang med at overtage dette segment. Ligesom konkurrenterne udfaser sig selv, fortsætter Swift sin rejse ind i 2024. Modellen vil være tilgængelig med en helt nyudviklet 1,2 liters (Z12E) trecylindrede benzinmotor, der er udstyret med Mild-Hybrid teknologi - uden brug af turbo. Ydelsen forbliver derfor beskeden med 83 hk, og ifølge Suzuki kan den accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 12 sekunder. Swift vil fortsat tilbyde valget mellem en 5-trins manuel gearkasse eller muligheden for et CVT-gearkasse. I kabinen overrasker Suzuki ikke med revolutionerende ændringer, men introducerer ikke desto mindre et nyt 9" touchskærm. Dog er SWIFT udstyret med analog instrumentering, hvilket er en sjældenhed for biler i 2024. 

På den anden side har Suzuki helt klart bevæget sig i den rigtige retning når det handler om sikkerheden. De nye systemer i Swift inkluderer vognbane assistance, førerovervågning og Dual Sensor Brake Support II. Dette system bruger både kamera- og radarbilleder til at advare føreren om andre køretøjer, cyklister og fodgængere på vejen. Det kan også automatisk aktivere bremserne, hvis føreren ikke reagerer. Den nye Suzuki Swift forventes til Europa og Danmark foråret 2024, hvor den vil også kunne fås med firehjulstræk for udvalgte markeder. Derudover vil den være en af de billigste benzinbiler på det danske marked i år. 

Den nye SWIFT skal kæmpe mod et segment af minibiler, hvor vi kender Mitsubishi Space Star og Citroën C3.

 

 

Læs også |Ford Kuga
Skrevet af: Christan Koed den 05.03.2024

Hurtige genveje

Værktøjer

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

Bilhandel