Tilskuere omkommet ved rallyløb i Serbien

Se hvor slemt det går til når en rallybil pløjer publikum ned.

Rally er en ekstremsport, der er kendt for sine grimme ulykker gennem tiden. Der er ikke kun fare på færde for kørerne, men også for publikum, der i rallyløb nærmest er en del af begivenhederne.

Slemt stod det til i 80’erne med de brutale biler som eksempelvis Audi UR Quattro. Den blev dømt for at være for vild og voldsom da kørerne havde svært ved at håndtere kræfterne, og derfor var til stor fare for tilskuerne. Siden er sikkerheden dog blevet forbedret merkant. Det gør sig gældende for både kørere og tilskuere, men desværre sker der ind imellem stadig ulykker.

Så sent som i sidste weekend omkom 3 tilskuere under FIA Hillclimb Championship i Serbien. Her mistede en Mitsubishi kontrollen i et sving og pløjede publikum ned, som måske befandt sig en anelse for tæt på begivenhederne.

På youtube har vi fundet en 17 sekunder lang video, som er optaget af en tilfældig blandt publikum, hvor man ser selve ulykken fra Serbien. Her ses det, hvor slemt det står til når det virkelig går galt i rally.

Se videoen her:
http://www.youtube.com/watch?v=eJ9LKM6sZcE