Toyota FT86 er startklar

Toyota og Subaru præsenterer deres fælles sportscoupé til marts

Hvis du har glade minder om biler som Celica, Corolla Coupé og Supra, ja så har de sidste mange år været en ørkenvandring, hvis du stadigvæk er til Toyota. Men der er lys forude, idet Toyota snart er klar med en ny sportscoupé, der kan puste lidt liv i det japanske bilmærke.

På biludstillingen i Genéve til marts viser Toyota en produktionsklar version af FT86, som vi så første gang som konceptbil på Tokyo Motorshow i 2009. Toyota kalder dog stadigvæk FT86 for en konceptbil, men den skulle være meget tæt på at være den færdige vare. Toyota har offentliggjort et enkelt foto for at pirre vores nysgerrighed, men vi kan kun lige se lidt af fronten.
Og af det vi kan se, er forlygternes udformning ændret, kølergrillen er blevet mere kantet og der er kommet en matsort plastik spoiler ned under fronten. Men det er også alt, og begrænser ændringerne sig til den slags små detaljer, bliver FT86 uden tvivl en af de hotteste nyheder i 2011.

FT86 er udviklet i samarbejder med Subaru, der har stået for boxermotoren og hele drivlinen inklusiv undervogn. Boxermotoren kan ligge lavt og bag forakslen, hvilket giver bilen en fin vægtfordeling, og det bedste er, at den bliver baghjulstrukket som den legendariske Corolla Coupé fra 80’erne.
Toyota oplyser ikke nogen tekniske data på FT86, men der gættes på, at boxermotoren vil komme til at yde cirka 250 hk.

Det ved vi sandsynligvis en hel del mere om, når Toyota hiver klædet af FT86 i Genéve til marts.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Savner du Celica? Så glæd dig til 2012

Toyota viser FT-86 sportscoupéen, der er et skridt tættere på at være produktionsklar

Genève 2012: Toyota FT-Bh koncept

47,5 km/l og en vægt på under 800 kilo...

Prøvekørsel: Faceliftet Toyota Aygo

Toyota har pudset Aygo af, så den er klar til at forsvare sig mod VW up! og den nye Fiat Panda