Toyota pønser på Playstation 3 features til GT 86

En såkaldt black box, der er Playstation 3 kompatibel, gør det muligt at lave virtuelle vædeløb.

Vores engelske venner fra magasinet Autocar, har for nyligt interviewet GT 86 projekt ingeniøren Tetsuya Tada, der fortæller om et måske kommende Playstation 3 setup til GT 86. Formålet er at kunne lave virtuelle vædeløb med andre GT 86 ejere, samt at kunne få feedback til forbedring af kørsel på racer baner verden over.

Systemet bliver bygget op omkring en såkaldt black box, der opsamler alle data fra bilen, hvor efter man kan uploade data til sin Playstation 3 og sammenligne sin kørsel med andre GT 86 ejere, der har kørt på samme bane som en selv. På den måde kan man arrangere virtuelle vædeløb og undgå den risiko, at kollidere sin dyrt indkøbte GT 86 ind i en anden, hvilket kan forekomme under et rigtig vædeløb. Systemet vil også kunne komme med tips og vejledning til forbedring af kørsel, som eksempelvis for langsom opbremsning før et sving osv.

Tetsuya Tada fortæller, at de lige nu er i gang med at opsamle data fra mange af de store racer baner verden over, så man har et reference punkt at gå ud fra. Disse data skal eksempelvis danne grundlag til tips og vejledning til GT 86 køreren, så det bliver muligt at få det maksimale ud af GT 86 potentialet.

Det fortælles ikke om Subaru har lignende planer med deres BRZ.