De gjorde en klassiker fortræd

Kan du huske den smukke Toyota 2000GT? Her er én, der har fået kniven...

Det er en sjælden klassiker, men ikke desto mindre har selveste James Bond haft den som firmabil i en af de legendariske film. Den lille sportscoupé var Toyota forsøg på at udfordre de europæiske sportsvogne i 60’erne, og designet med den lange front og den tilbagetrukne, 2-sæders kabine gjorde den til det japanske svar på en Jaguar E-Type.

Toyota 2000GT blev dog kun produceret i ganske få år, hvilket har gjort den til en sjælden og ikke mindst kostbar klassiker i dag — den danske Toyota-importør har et fint eksemplar stående i deres reception.

SE VIDEO MED TOYOTA 2000GT EV HER

Det har dog ikke afholdt en flok lettere retarderede amerikanere fra at opspore et eksemplar, flå den fra hinanden og bygge den op som en el-bil. Den 2-liters, 6-cylindrede motor, som oprindeligt lå en den store Toyota Crown, men blev forfinet med dobbelte overliggende knastaksler af Yamaha og fodret af tre Solex-karburatorer var åbenbart ikke interessant.

Bagruden er pillet ud og erstattet solpaneler. Og så skulle den kunne gøre omkring 200 kilometer i timen. Hallelujah.

Det værste er dog, at Toyota selv har været med til at bygge den...

SE VIDEO MED TOYOTA 2000GT EV HER

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Genève 2012: Toyota FT-Bh koncept

47,5 km/l og en vægt på under 800 kilo...

Prøvekørsel: Faceliftet Toyota Aygo

Toyota har pudset Aygo af, så den er klar til at forsvare sig mod VW up! og den nye Fiat Panda

Testkørsel: Toyota Yaris 1,33 Dual VVT-i T2 Toyota Touch

Tredje generation af den lille Toyota Yaris er større, billigere og forkæler dig med mere udstyr. Men ikke alt er ren win-win...