Verdens fedeste bil?

Flere testkørere kalder den nye Ferrari 458 Italia for den bedste sportsvogn nogensinde. Tunings- og designhuset Oakley hævder nu at have gjort den en lille smule bedre

Den hvide perle har fået små designmæssige ændringer og en del aerodynamiske ændringer, så den nu skulle kløve vinden endnu mere effektivt. Blandt andet hævder Oakley at have forbedret downforcen, så 458'eren nu trykker med 45 kilo mere på fronten ved 241 kilometer i timen og med 25 kilo mere på bagenden ved samme hastighed.

Desuden har de engelske tunere også set på motorrummet. Ved hjælp af en omprogrammering af motorstyringen har man boostet hestekræfterne med 10 procent, så det magiske tal nu hedder 627 hestekræfter. Momentet er samtidig steget fra 540 Nm til 567 Nm.

Sammen med en vægtreduktion på 65 kilo (takket være udbredt brug af kulfiber) er bilen om muligt endnu hurtigere. Sprinten fra 0-100 km/t er — igen ifølge Oakley — overstået på bare 3,0 sekunder, mod 3,4 sekunder i den normale version. Topfarten skulle være “højere end 330 km/t”.

Oakley Design er indtil videre bedst kendt for at voldtune diverse Porscher, men nu har man altså også kastet sig over den italienske hingst.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Video: Sådan køres Ferrari 458 Italia

Ved du hvor de forskellige knapper sidder i en 458? Hvis ikke guider Ferrari dig i denne video

Motorvejsduel: Ferrari 458 vs. Fiat 600

En noget bizar hændelse indtraf på motorvejen uden for Rom, da en Ferrari havde set sig sur på en Fiat

Tre 458'ere totalskadet

To spritnye Ferrari 458'ere er smadret af uforsigtige playboys. Dødstallet er dermed oppe på tre