Video: Rimac Concept One

Mød den kommende kroatiske superbil, der køre på el og yder over 1100 hk.

Den kroatiske producent Rimac Automobili, har smidt teasere ud på deres officielle hjemmeside, hvor man ser deres kommende elektriske superbil, der har lidt over 1100 hk, og et drejningsmoment på hæsblæsende 3800 Nm. Den anerkendte designer Adriano Mudri, har stået for designet af eksteriøret mens et team fra Pininfarina, har stået for designet af interiøret. Resultatet er helt unikt og lige i skabet. Dog kræver det lidt tilvænning før man bliver forelsket i bagenden, der ser noget atypisk ud.

Rimac lover en tophastighed på lidt over 300 km/t og 0-100 km/t på 2.8 sekunder. Dog skal man ikke forvente at kører specielt langt, hvis man træder sømmet i bund. Den bliver udstyret med All Wheel Torque Vectoring (AWTV), der skal bidrage med optimal udnyttelse af det høje moment. Systemet består af en EL-motor pr. hjul, der hver især, har en spidsbelastning på 350 hk, og hver motor er forbundet til en inverter og et reduktionsgear, som arbejder uafhængigt af hinanden, så det er muligt at flytte momentet til det hjul med mest vejgreb. Disse motorer bliver drevet af elektrisk energi fra batterier, som kan rumme 92 kWh svarende til en rækkevide på ca. 600 km. Ved nedbremsning udnytter de den kinetiske energi, og hver motor fungerer derved som generator og opsamler energi til batterierne. Ved hjælp af den seneste nye batteri-teknologi og komposit materialer til karossen, er det lykkedes at holde vægten nede på 1650 kg, hvilket er ret imponerende.

Elektriske motorer, der har et meget højt moment allerede fra 1 o/min, skal sammen med en coupé-form med et lavt tyngdepunkt, skabe helt nye og unikke køreoplevelser, som ikke er set tidligere.

Vi på redaktionen glæder os til at møde kroateren, der forventes klar senere på året.

Video:
http://www.rimac-automobili.com/concept_one/video-vp1