Zagato giver 500 et coupé-snit

Fiat 500 har ikke meget plads på bagsædet, så hvorfor ikke forvandle den til en coupé...

Mini præsenterede sidste efterår en coupé-version af Mini, der ser ud til at have haft en afsmittende effekt på italienerne. På Genéve motorshow præsenterede de et lignende koncept med Fiat 500 Coupé Zagato, der indtil videre kun er en prototype.

500 Coupé Zagato er inspireret af biler som 750 GT Zagato, der ligeledes var baseret på datidens 500. Den havde dog et helt selvstændigt karrosseri, hvor den nye 500 Coupé Zagato blot er ændret fra B-stolpen og bagud. Taglinien er lavere, og taget buler op over hver af de forreste siddepladser også kaldet dobbel-bobletag, hvilket altid har været et karakteristisk Zagato kendetegn.

I motorrummet på 500 Coupé Zagato ligger der en ny version af den to-cylindret Twinair-motor, der yder 105 hk og 155 Nm. Det er nok til at give den lille coupé hæderlige præstationer kombineret med et lavt forbrug og et Co2-udslip på kun 95 g/km.

500 Coupé Zagato er foreløbig kun en prototype, men Fiat har selv overvejet en coupé-version af 500, og det er nok ikke uden grund, at 500 Coupé Zagato var udstillet på Fiats egen stand under Genéve motorshow. Den kommende Mini Coupé kan nok også sætte lidt skub i tingene...

Relaterede videoer

Relaterede artikler

Testkørsel: Fiat 500 TwinAir Cabriolet

Vi var noget forbeholdne over for den første Fiat 500, men gode ting kommer som bekendt til dem, der venter...

Testkørsel: Fiat Grande Punto Evo 1,3 MJT

Kviktest af Fiat Grande Punto med dieselmotor

Brugttest: Fiat 500

Først kom Beetle. Så kom Mini. Men ingen retrobil har genereret flere euro i en bilfabriks pengekasse end den lille Fiat 500