Saabs museum til salg

Samlere kan glæde sig mens entusiasterne græder, for nu kommer samtlige 123 biler på Saabs museum i Trollhättan til salg

Det er uhørt at en bilfabrik sælger ud af arvesølvet, men det er præcis hvad Saab skal i gang med. Samtlige 123 biler på Saabs museum kommer nu til salg. Det inklusiver den første Ur-Saab fra 1946, adskillige konceptbiler, den første 9-5 og det, der bliver verdens eneste 9-5 Estate. Det betyder også at der vil være adskillige berømte og meget værdifulde rallybiler som kommer under hammeren.

De bliver ikke mindre værdifulde af, at de 9-5 Estate som stod halvfærdige på samlebåndet, så vidt vi kan opsnuse blev bygget færdige — og derefter skrottet, ganske enkelt fordi ingen kunne tage sig af garantien eller være ansvarlig for, hvis de f.eks. pludselig brød i brand. En enkelt af hver blev dog bevaret til museet.

En anden rimelig cool kreation er Saab Aero X konceptbilen med E85-motor. Selv om den kan køre, vil den aldrig blive indregistreret, så den egner sig bedst til udstilling. Hvad bilerne kommer til at indbringe — eller om en rig samler køber dem alle sammen på en gang — er umuligt at sige noget om.

Du kan se et galleri af bilerne til salg her:

GALLERI MED BILERNE FRA SAABS MUSEUM — KLIK HER!