Saab reddet!

Nå ja, ikke bilfabrikken, men fabrikkens museum som var sat til salg, er nu blevet købt rub og stub og vil blive bevaret i Trollhättan

Efter konkursen er boet efter Saab blevet sat til salg, hvilket inkluderede den uvurderlige samling af biler på fabrikkens museum. Det betød af de omkring 120 biler ville blive spredt for alle vinde, inklusive den første Ur-Saab fra 1947.

SE BRUGTE SAAB 9-5 TIL SALG — KLIK HER!

Men nu har Trollhättan og Wallenberg-fonden (som i sin tid solgte Saab til GM) fundet de små 22 millioner kroner det kostede, at købe rub og stub, så samlingen og museet kan bevares. Samtidig skulle kinesiske Youngman stå klar med 10 milliarder kroner til at drive Saab videre, hvilket skulle kunne lade sig gøre ved at droppe 9-5 og 9-4X, da de indeholder teknologi fra GM.

GALLERI MED BILERNE FRA SAABS MUSEUM — KLIK HER!

I stedet satser Youngman på at udvikle en helt ny bil på basis af 9-3 platformen. Det er dog usikkert om det kan lade sig gøre, for GM har sagt at de ikke ønsker at medvirke til et salg af Saab, uanset hvem der måtte komme til at eje det (et tyrkisk konsortium er også inde i billedet).