Første tur i Hyundai ix35

Kommenter

Med en helt igennem europæisk bil vil koreanerne med frisk design og fem års garanti angribe indefra og gøre ix35 til den gamle verdens værste mareridt

Motor: 
1.995 ccm
, 4 cyl 
turbo
Effekt: 
136 hk
 ved 4.000 o/min
Ydelse: 
320 Nm
 ved 1.800 o/min
0-100 km/t: 
10.8 sek.
Topfart: 
182 km/t
På gaden: 
April 2010
Pris: 
345.000 kr

Hvad siger du, den hedder?
ix35 — og den afløser Hyundai Tucson og er væsentligt større og væsentlig kønnere. Den er designet af en tysker i Rüsselsheim og bygget på koreanernes nye fabrik i Slovakiet. Alt er dermed optimeret for at få de kræsne europæiske forbrugere til truget. Og kig godt på den — den sekskantede kølergrill skal fremover være varetegnet for alle Hyundai-biler, der bliver introduceret på det europæiske marked.
 
Er det noget, der duer?
Ved testkørslen havde vi mulighed for at prøve både den lille 2,0-diesel på 136 hk og den lille 2,0-benziner på 163 heste (programmet vil senere byde på en større diesel og en mindre benziner). Her er der ingen tvivl om, at dieselen er overlegen. Den brillerer både med mere trækkraft, lavere forbrug (18,2 km/l) og lavere støjniveau end benzineren — og så har den seks gear. Og for 20.000 kroner ekstra får du 6-trins automatgear.

Og den har firehjulstræk?
Nej, ikke standard. Det koster så lige 25.000 kr.

Hvordan kører den?
Komfortabelt, men også lidt fast i det. Du sidder lige et halvt hoved højere end i de fleste andre biler, hvilket giver den dér dejlige, rare tryghedsfornemmelse og naturligvis et godt udsyn. Til gengæld er navigationen dødirriterende — selv om du tydeligvis skal ligeud, har den koreanske GPS en underlig forkærlighed for at dreje til venstre. Og når vi nu er ved punkter til forbedring, er de bageste sideruder placeret ekstremt højt, hvilket omdanner bagsædet til et dybt, sort hul.

Ellers andet?
Tja, der er fem års garanti, fem årligt helbredstjek og fem års vejservice inkluderet i prisen. Slå lige den, Volkswagen. Priser? Benzinudgaven kommer formentligt til at starte omkring 300.000 kr., mens dieselen lander på cirka 345.000 kroner plus firehjulstræk og det automatgear, du bliver nødt til at have.

Relaterede videoer

Relaterede artikler

FØRSTE FOTO: Ny Hyundai Santa Fe

Hyundai præsenterer til april afløseren for Santa Fe, der hedder iX45

Genève 2012: Hyundai Genesis facelift

Hyundais potente baghjulstrukne Genesis coupé har fået et facelift og mere potente motorer

FØRSTE FOTO: Faceliftet Hyundai i20

Hyundai har frisket i20 op med nyt design og en ny 1,1-liters dieselmotor, der kører over 30 km/l